11 липня 2024 року Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи був проведений семінар. Під час даного заходу були обговорені актуальні питання функціонування системи управління в фітосанітарних лабораторіях Держпродспоживслужби. Участь в семінарі приймали керівники з якості обласних фітосанітарних лабораторій.
Згідно програми семінару були розглянуті такі теми:
Актуальні питання системи управління. Вимоги до ресурсів лабораторії: персонал, приміщення, обладнання.
Метрологічна простежуваність.
Аналізування запитів, договорів тендерів.
Особливості проведення оцінки придатності методів фітосанітарної експертизи (аналізів) відповідно до вимог РМ7/98. Інтерпретація результатів.
Забезпечення достовірності результатів. Міжлабораторні порівняння результатів фітосанітарної експертизи (аналізів).
Внутрішній аудит системи управління відповідно до ДСТУ ISO 19011:2019 (ISO 19011:2018, IDT).
Політика НААУ щодо використання національного знаку акредитації та посилання на акредитацію.
Участь в семінарі прийняв заступник директора-керівник з якості ДУ “Черкаська обласна фітосанітарна лабораторія” Нарадько Олег Борисович.